fredag 31 oktober 2014

Rosenvantar

Klar med ett projekt. Detta är Rosenvantar ifrån ett mönster som finns i boken "Varma tumvantar och några sockor". Är inte särskilt van att sticka med flera färger men det var roligt!

lördag 25 oktober 2014

Knit for Tits


För två veckor sedan förlorade vi en nära familjemedlem i cancer. Vidriga, fruktansvärda sjukdom!
Ikväll donerade jag pengar till Cancerfonden genom en kampanj jag hittade på Online Stickcafé på Facebook och fick därmed också ett mönster på ett par fina Rosa-Bandet-vantar! Sen swishade jag in på knitandpurl.se och köpte lite garn till projektet. Det blev Sandes Sisu Superwash i grått och rosa. Jag ser framemot en stickning som har ett gott ändamål och medan vantarna växer ska jag tänka på jordbubbar med grädde och socker på en solvarm veranda, igelkotten med nagellack på taggarna, lukten av inrökt blöt ved från pannan, tonerna från melodikrysset en regnig helgförmiddag och känslan att alltid vara älskad för den man är! R.I.P!!

Testar lite

Jo. För några år sedan bloggade jag ihärdigt om sömnlösa nätter, bajsblöjor, dagissnor och allt det där andra som ett liv med småbarn innebär. Nu fick jag återigen en tanke att blogga, men som en dokumentation för mig själv över mina intressen! Som stickning och bakning  kan lika gärna bli ett eller två inlägg innan jag inser att det inte är värt krånglet...  Eller så blir det mer... Jag lovar absolut inget åt nåt håll... Men testa får man ju! Mja... Vi får se!